Ruim 4.000 medewerkers gaan door met GoodHabitz na 23 juni 2020

GoodHabitz blijft tot 23 maart 2021 beschikbaar voor ruim 4.000 bibliotheekprofessionals Meer dan veertig bibliotheekorganisaties gaven gehoor aan de oproep om de samenwerking met GoodHabitz voor te zetten. Voor hun medewerkers betekent dit dat zij een jaar lang aan de slag kunnen met de ruim 130 online trainingen op het gebied van communicatie, digitale vaardigheden, klantgerichtheid, leiderschap, persoonlijke effectiviteit en nog veel meer.

Dankzij een snelle actie van SPN, KB en VOB konden alle bibliotheekmedewerkers in Nederland drie maanden lang onbeperkt gebruik maken van de online trainingen van GoodHabitz. Deze periode liep tot 23 juni en al direct vanaf de start was het enthousiasme onder bibliotheek-professionals groot. De 135 organisaties die meededen nodigden 7.540 medewerkers uit en daarvan ging 63% actief aan de slag met de online trainingen.

Voor deze eerste drie maanden namen VOB, KB en SPN de kosten voor hun rekening. Veel bibliotheken gaven te kennen hun medewerkers ook na 23 juni 2020 de mogelijkheid te willen geven om online trainingen te volgen. SPN drong er bij GoodHabitz op aan op om alle bibliotheken de mogelijkheid om zelf de samenwerking voort te zetten tegen een sterk verlaagd ‘collectiviteitstarief’. GoodHabitz ging daarmee akkoord onder de voorwaarde dat er een drempel van minimaal 3.500 deelnemers zou zijn. Met ruim 4.000 deelnemers blijft het aanbod met online trainingen in ieder geval tot 23 maart 2021 open staan. Bibliotheken die daarna de samenwerking willen stoppen, kunnen de overeenkomst voor 21 januari 2021 weer opzeggen.

Om ervoor te zorgen dat de online trainingen goed worden ingebed in de organisatie, biedt GoodHabitz extra ondersteuning. Zo kun je op Bibliotheek Campus webinars van GoodHabitz terugkijken, bijvoorbeeld het webinar over de Goodscan, en vind je in de open groep Bibliotheek Campus op Biebtobieb ruim honderd ‘workouts’ die je als teamopdracht kunt gebruiken. Ook gaat SPN onder de vlag van Bibliotheek Campus en het Landelijk HR-netwerk live webinars en online coaching organiseren zodat bibliotheek-organisaties de online trainingen optimaal kunnen inbedden in hun organisatie.