Online trainingen voor 'het bellen van ouderen'

We zien dat veel bibliotheken hun oudere klanten bellen, om contact te maken, om te vragen hoe het met ze gaat en om de dienstverlening van de bibliotheek aan te bieden. Voor bibliotheekmedewerkers is dit leuk om te doen, en toch niet altijd even makkelijk. Welke trainingen beveelt GoodHabitz aan om medewerkers een extra steuntje te geven in het bellen met klanten?

Om de juiste vaardigheden te ontwikkelen voor het bellen van ouderen, zijn de volgende (onderdelen) van trainingen interessant:

• Blije klanten blijven, vooral ‘les 3 Alles is aandacht’ kan mooi helpen de klanten goed te woord te staan en goed te ondersteunen en begeleiden;
  • Gesprekstechnieken LSD, vooral ‘les 4 doorvragen’ kan goed helpen. ‘Les 2 luisteren’ is ook heel relevant voor het bellen van ouderen;
  • De gehele training Klantgericht telefoneren waarin veel aandacht wordt besteed aan 'luisteren';
  • Les 3 uit de training Sociale intelligentie gaat over het herkennen van situaties en het adequaat reageren hierop;
  • 5. No story, no glory. Vertel het mooie verhaal van de bibliotheek nog beter door les 2 en les 3 uit deze training te volgen.

Heb jij al tot 23 juni gratis en onbeperkt toegang tot GoodHabitz? Kijk hier voor meer informatie.