Online aan de slag met Design Thinking

Op Bibliotheek Campus kun je nu ook online aan de slag met Design Thinking. Je vindt op Bibliotheek Campus de complete online toolkit 'Design Thinking in één dag' waarmee je het proces van Design Thinking vanaf je (thuis)werkplek eigen kunt maken.

Design Thinking is een creatieve aanpak die helpt om gebruikersgerichte oplossingen voor uitdagingen te bedenken. De aanpak ontstaat op het snijvlak van drie factoren: ‘wenselijkheid’, ‘uitvoerbaarheid’ en ‘toekomstperspectief ’. Een innovatie of oplossing is pas goed als het tegelijk aansluit op wensen van de doelgroep, financieel haalbaar is en technologisch levensvatbaar is. De online toolkit is ontwikkeld door IDEO, in samenwerking met de Chicago Public Library en Aarhus Public Libraries bestaat uit een handleiding, een activiteitenwerkboek en een samenvatting. Het traject is gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation. De toolkit is in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek vertaald in het Nederlands en passend gemaakt voor de Nederlandse bibliotheken.