Gratis e-learning Informatiepunt Digitale Overheid

De e-learning Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is voor iedereen opengesteld op Bibliotheek Campus. Deze gratis online leeractiviteit over het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) duurt ongeveer 6 uur. Bibliotheek-professionals die toegang willen krijgen tot de e-learning kunnen individueel inloggen.

In de gratis online training over het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) krijgen deelnemers antwoord op de volgende vragen:

• Wat houdt een IDO in?
  • Waarom een IDO in de bibliotheek?
  • Wie zijn de Manifestgroep-organisaties?
  • Welke vragen kun je in de bibliotheek verwachten?
  • Hoe verwijzen we op een goede manier door?
  • Welke andere websites ondersteunen ons hierbij?
  • Welk cursusaanbod -zoals Digisterker- kun je inzetten?
  • Hoe ga je om met frustratiegedrag?

Het belangrijk om na de online training als lokale kick-off te organiseren met het IDO-bibliotheekteam. Je maakt met elkaar afspraken over de manier waarop je het IDO in de bibliotheek wilt vormgeven. Vanwege de Coronacrisis kun je deze lokale kick-off ook digitaal gaan organiseren. Na de lokale kick-off volgt een landelijke interactieve bijeenkomst die in principe gepland staat op maandag 29 juni 2020 bij de KB. Vervolgens krijgt elke bibliotheek een vaardigheidstraining in overleg met de betreffende POI-adviseur.