Ouderen bellen in coronatijd

We zien dat veel bibliotheken hun oudere klanten bellen, om contact te maken, om te vragen hoe het met ze gaat en om de dienstverlening van de bibliotheek aan te bieden. Voor bibliotheekmedewerkers is dit leuk om te doen, en toch niet altijd even makkelijk. Welke trainingen beveelt GoodHabitz aan om medewerkers een extra steuntje te geven in het bellen met klanten?

Voor wie?

Voor alle bibliotheekprofessionals die naar ouderen (willen) bellen om hen een luisterend oor te bieden. Medewerkers die dit leuk vinden, maar soms niet altijd even makkelijk en zelf graag hun gesprekstechnieken nog verder willen verbeteren.

Programma

Om de juiste vaardigheden te ontwikkelen voor het bellen van ouderen, zijn de volgende (onderdelen) van trainingen interessant:

  • Blije klanten blijven, vooral ‘les 3 Alles is aandacht’ kan mooi helpen de klanten goed te woord te staan en goed te ondersteunen en begeleiden;
  • Gesprekstechnieken LSD, vooral ‘les 4 doorvragen’ kan goed helpen. ‘Les 2 luisteren’ is ook heel relevant voor het bellen van ouderen;
  • Klantgericht telefoneren, aan het onderwerp ‘luisteren’ wordt in de gehele  training veel aandacht besteed;
  • Sociale intelligentie, in les 3 van de training gaat het over het herkennen van situaties en hier adequaat op reageren;
  • No story, no glory: Vertel het mooie verhaal van de bibliotheek nog beter door les 2 en les 3 uit deze training te volgen.

Investering

Tot 23 juni 2020 is het volledige online aanbod van GoodHabitz gratis ter beschikking gesteld voor alle bibliotheekmedewerkers.

Aanmelden

Vraag bij je werkgever om een kosteloos account of stuur een bericht naar mirjam@stichtingspn.nl