Onderwijsrelaties bouwen en borgen po/vo

Je wilt de samenwerking met het onderwijs rond de aanpak de Bibliotheek op school graag voortzetten en verdiepen. Hoe vind je een goede aansluiting bij je gesprekspartners? Hoe zorg je ervoor dat je een kwalitatief goed aanbod doet dat past bij de behoeften van de school? En hoe draag je de toegevoegde waarde van de Bibliotheek uit? Tijdens ‘Onderwijsrelaties bouwen en borgen’ leer je effectief communiceren op beleidsmatig niveau, de basis van een goede samenwerking.

Datum:                         dinsdag 3 december 2019, 7 januari 2020 en 21 januari 2020
Tijd:                              9.30 – 16.30 uur  (incl. lunch) 
Locatie:                        Volksuniversiteit, Nieuwegracht 41, 3512 LE Utrecht
Aantal deelnemers:     12- 14 deelnemers

Voor wie

Voor onderwijsspecialisten en adviseurs educatie. Je voert gesprekken met de tactische laag van de school (primair en voortgezet onderwijs) over de voortgang en verdieping van de samenwerking tussen Bibliotheek en onderwijs. De training is gericht op de communicatie rond de beleidsmatige aanpak van de Bibliotheek op school, rond het uitbouwen en onderhouden van de samenwerking met de school.

(Voor leesconsulenten is de training 'Van uitvoerder naar gesprekspartner' beschikbaar. Deze training is meer gericht op de communicatie rond de dagelijkse praktijk van de Bibliotheek op school)

Programma

Dit driedaagse programma maakt deel uit van de landelijke aanpak de Bibliotheek op school van Kunst van Lezen. Er wordt gewerkt volgens de UPstage® intervisie-methode. Dat betekent dat je zo veel mogelijk al spelend (op diverse manieren) en praktisch de theorie gaat verkennen. Op die manier krijg je de kans om de theorie persoonlijk en dus eigen te maken. Centraal staat het zelf ontdekken, vanuit vragen als: Hoe werkt dit? Hoe zou het zijn als…? Hoe past dit wel of niet bij mij?

Via spelsituaties met acteurs wordt van buiten de context (speels, met humor en nog niet die spannende werksituatie) naar binnen de context gewerkt. 

 Na de opleiding weet je:

  • wat je nodig hebt om een goede aansluiting te vinden bij je gesprekspartners;

  • hoe je een kwalitatief goed aanbod doet dat aansluit bij de behoeften van de school;

  • hoe je inspeelt op de kansen en mogelijkheden van de samenwerking met school;

  • hoe je de toegevoegde waarde van de bibliotheek op een proactieve manier uitdraagt;

  • hoe je samen met je gesprekspartner resultaatgericht aan de slag gaat;

  • hoe je de samenwerkingsrelatie met school op een goede manier onderhoudt.

Certificering

Je ontvangt een certificaat als je 100% aanwezig bent geweest en de voorbereidingsopdrachten voldoende hebt uitgevoerd.

Investering

De eigen bijdrage is € 975,- exclusief btw; inclusief koffie/thee/lunch.

Aanmelden

Kies hieronder een datum naar keuze.
Je kunt je aanmelden tot 28 oktober 2019.
Bij te veel inschrijvingen hanteren wij de regel dat er maximaal twee personen per bibliotheek mogen deelnemen.


Zijn er geen plaatsen beschikbaar dan kunt je hier je belangstelling registreren en word je op de wachtlijst geplaatst.

Meer informatie

Klik hier voor de inhoudelijke beschrijving van de training of mail voor inhoudelijke vragen naar: opleidingen@debibliotheekopschool.nl. 
Voor informatie over deelname, plaatsing en praktische zaken mail naar: info@bibliotheekcampus.nl

Annuleringsvoorwaarden

Betaling van de kosten vindt vooraf plaats. De bibliotheek ontvangt hiervoor een factuur. Kosteloos annuleren kan tot zes weken voor aanvang van de opleiding. Tot 2 weken voor aanvang wordt 50% van de kosten in rekening gebracht binnen 2 weken voor aanvang het volledige bedrag. Wanneer je je aanmeldt, verklaar je bekend te zijn met de annuleringsvoorwaarde. De annuleringsvoorwaarden komen te vervallen wanneer je voor vervanging zorgt. Bij ziekte mag je kosteloos een bijeenkomst inhalen bij een volgende ronde van het desbetreffende programma. Wanneer je je aanmeldt, verklaar je bekend te zijn met de annuleringsvoorwaarden