Blik op het nieuwe bibliotheekwerk (onboarding)

De e-learning Blik op het nieuwe bibliotheekwerk geeft medewerkers én vrijwilligers een idee van hoe de bibliotheekbranche in elkaar steekt. Waar komen we vandaan en waar bewegen we naar toe? Wat betekenen de maatschappelijke opgaven voor de rol van de bibliotheek? En wat vraagt dit van medewerkers en vrijwilligers? 

In zeven modules krijgen medewerkers en vrijwilligers een compleet beeld van de (ontwikkelingen in de) bibliotheekbranche. In zeven modules komen het bibliotheekstelsel, de maatschappelijke opgaven, het Bibliotheekconvenant en de Netwerkagenda aan bod. Deelnemers bepalen zelf de modules, de volgorde en het tempo. De modules kunnen los van elkaar worden gevolgd. Voor degenen die meer verdieping willen, zijn er linkjes naar aanvullende informatie en documenten.

Reacties van deelnemers:

“De e-learning maakt goed zichtbaar wat de bibliotheekbranche allemaal doet en welke ontwikkeling deze heeft doorgemaakt (en waar nog steeds innovatie plaatsvindt)”.

“Ik vind het een zeer gebruiksvriendelijk format. Makkelijk om keuzes te maken om iets wel/niet te bekijken en gericht te zoeken naar informatie.”

“Ook voor vrijwilligers is deze e-learning waardevol. Vrijwilligers kunnen hier veel informatie ophalen en een goed beeld krijgen van de plek van de bibliotheek in de samenleving."

Voor wie

·         Nieuwe medewerkers
·         Bestaande medewerkers
·         Vrijwilligers

Programma

De e-learning Blik op het nieuwe bibliotheekwerk bestaan uit acht losse modules:

·         Module 1 | Welkom
·         Module 2 | Hoe ziet de branche eruit?
·         Module 3 | Historie – waar komen we vandaan?
·         Module 4 | Toekomst – waar bewegen we naar toe en hoe komen we daar?
·         Module 5 | Maatschappelijke opgave Geletterde samenleving
·         Module 6 | Maatschappelijke opgave Participatie in de informatiesamenleving
·         Module 7 | Maatschappelijke opgave Leven lang ontwikkelen
·         Module 8 | Digitaal burgerschap.

Deelnemers bepalen zelf de volgorde, het tempo en aantal modules. Degenen die meer verdieping willen, vinden in elke module linkjes naar aanvullende informatie en documenten.De inhoud per module staat beschreven op het betreffende tabblad.

Investering

Deelname is kosteloos. De ontwikkeling van de e-learning is gefinancierd vanuit het project Bijscholing.

Aanmelden

Klik op onderstaande balk op de datum 09-09-9999 om bij het inschrijfformulier te komen. Na aanmelding heb je direct toegang tot deze online training via het tabblad
'Mijn e-learning' bovenaan deze pagina.


Meer informatie

Mail voor meer informatie over deelname, plaatsing en praktische zaken naar info@bibliotheekcampus.nl