Data:
- Rijnbrink 11 april (middag)
- Cubiss 20 april (ochtend)
- Probiblio 11 mei (middag)
Aantal deelnemers: minimaal 15, maximaal 20
Trainers: Jolien Hesselberth of Merel van der Woude
Vanwege het onderwerp is deze nascholing zowel voor trainers voorleescoördinator als voor trainers interactief voorlezen geschikt. Trainers voorleescoordinator hebben de verplichting om de training minimaal 1x per twee jaar te geven. Ook verwachten we dat je als trainer minimaal 1x per jaar een nascholing te volgen. (aanbod in voor- of najaar). Als je een training hebt gegeven stuur je een evaluatieformulier op.
Het voeren van uitdagende gesprekken rondom boeken is een hele uitdaging op zichzelf. Heel gauw vervallen we tijdens het interactief voorlezen in eenvoudig taalgebruik, waarbij we vooral benoemen ‘Wat zie je hier?’ en beschrijven ‘Welke kleur is dit?’. Dat is niet verkeerd, als we bijvoorbeeld als doel hebben woordenschat te trainen. Maar ze zetten kinderen niet aan het denken. Als we kinderen tijdens het voorlezen uitdagen tot nadenken, leren zij om hun gedachten te vormen en ook om dat in taal te gieten. Het helpt ze om hun eigen ideeën met die van anderen te vergelijken. Ze bouwen samen nieuwe inzichten op leren hoe de wereld om hen heen in elkaar zit. Maar hoe doe je dat dan? Hoe voer je met jonge kinderen uitdagende gesprekken rondom boeken? Die vraag beantwoorden we samen in deze bijeenkomst.
De eigen bijdrage is € 125,-
Hieronder in de balk vind je de beschikbare opleidingsdata, door op de datum van je keuze te klikken kom je bij het online aanmeldformulier.