Nascholing ter verdieping opleiding voorleescoördinator en interactief voorlezen (trainers)

In deze nascholing krijg je als trainer extra verdieping op het onderwerp uitdagende gesprekken rondom boeken. Deze kennis kun je inzetten binnen de reguliere training of als apart onderwerp voor een studiebijeenkomst voor voorleescoördinatoren en pedagogisch medewerkers.

Data:

  • Rijnbrink 11 april (middag)
  • Cubiss 20 april (ochtend)
  • Probiblio 11 mei (middag)

Aantal deelnemers: minimaal 15, maximaal 20
Trainers: Jolien Hesselberth of Merel van der Woude

Voor wie?

Vanwege het onderwerp is deze nascholing zowel voor trainers voorleescoördinator als voor trainers interactief voorlezen geschikt.  Trainers voorleescoordinator hebben de verplichting om de training minimaal 1x per twee jaar te geven. Ook verwachten we dat je als trainer minimaal 1x per jaar een nascholing te volgen. (aanbod in voor- of najaar). Als je een training hebt gegeven stuur je een evaluatieformulier op.

Programma

Het voeren van uitdagende gesprekken rondom boeken is een hele uitdaging op zichzelf. Heel gauw vervallen we tijdens het interactief voorlezen in eenvoudig taalgebruik, waarbij we vooral benoemen ‘Wat zie je hier?’ en beschrijven ‘Welke kleur is dit?’. Dat is niet verkeerd, als we bijvoorbeeld als doel hebben woordenschat te trainen. Maar ze zetten kinderen niet aan het denken. Als we kinderen tijdens het voorlezen uitdagen tot nadenken, leren zij om hun gedachten te vormen en ook om dat in taal te gieten. Het helpt ze om hun eigen ideeën met die van anderen te vergelijken. Ze bouwen samen nieuwe inzichten op leren hoe de wereld om hen heen in elkaar zit. Maar hoe doe je dat dan? Hoe voer je met jonge kinderen uitdagende gesprekken rondom boeken? Die vraag beantwoorden we samen in deze bijeenkomst.

Investering

De eigen bijdrage is € 125,-

Aanmelden

Hieronder in de balk vind je de beschikbare opleidingsdata, door op de datum van je keuze te klikken kom je bij het online aanmeldformulier.

 

Bij te veel inschrijvingen hanteren wij de regel dat er maximaal twee personen per bibliotheek mogen deelnemen.
Zijn er geen beschikbare plaatsen dan kun je hier je belangstelling registeren en word je op de wachtlijst geplaatst.

Meer informatie

Mail voor inhoudelijke vragen naar: opleidingen@debibliotheekopschool.nl.
Voor informatie over deelname, plaatsing en praktische zaken mail naar: info@bibliotheekcampus.nl