Lerend netwerk voor en door leiders in bibliotheken

Ben jij bezig jouw bibliotheek door een zware transitie te leiden? Wil je samen met collega directeuren – die voor vergelijkbare uitdagingen staan – ervaringen, kennis en inzichten delen? Kan je wel wat extra support gebruiken om vooruit te komen en wil je ook anderen steun geven en vooruit helpen? Dan is het Lerend Netwerk dè plek voor jou.

In een groep van ‘diverse gelijkgestemden’ ga je gezamenlijk leren en werken aan de toekomst van jouw bibliotheek én aan die van de bibliotheken in het algemeen. Dit leerproces wordt begeleid door leiderschapsinstituut de Baak en is ontwikkeld op initiatief van de drie POI’s Cubiss, Rijnbrink en Probiblio onder de vlag van Stichting SPN.

Datum: Start oktober 2020 tot mei 2021 (doorlooptijd 9 maanden)

Locatie:Diverse locaties, nader in te vullen

Aantal deelnemers:minimaal 15 deelnemers

Voor wie?

Het Lerend Netwerk is er voor bibliotheekdirecteuren/bestuurders die willen bouwen aan hun eigen rol als leider, het leiden van bibliotheken en aan de bibliotheken van de toekomst. Die graag anderen inspireren en geïnspireerd willen worden door zaken gedaan te krijgen. Die hun ervaring, resultaten (successen en missers) willen delen met anderen. Die openstaan voor het ontvangen van (persoonlijke en professionele) feedback en ook in staat zijn om constructief feedback te geven. Ook na het programma blijf je investeren in het landelijk netwerk en wil je positief blijven bijdragen aan de transitie van de bibliotheekbranche 

Programma

Het Lerend Netwerk zet in op nieuw leren: samen ontwikkelen en uitvoeren van een ontwikkelprogramma dat jou direct verder helpt en dat zich ontwikkelt doordat de deelnemers zich ontwikkelen. 

Na een intakegesprek helpen inzichten uit de AEM-cube test om je eigen kwaliteiten in kaart te brengen en je leervraag te verhelderen. Daarna volgt een kick-off sessie en 7 Lerend Netwerk bijeenkomsten. De thema’s zijn divers: we beginnen met ‘persoonlijk leiderschap in verandering’, vervolgens bespreken we ‘leiderschap op team- en organisatieniveau’ en tenslotte ‘de rol van netwerkregisseur van veranderingen in een divers maatschappelijk landschap’.

De doorlooptijd bedraagt 9 maanden. Daarna blijf je betrokken bij het Lerend Netwerk op een manier die jou past en ontstaat uit de leergroep. Investering in tijd bedraagt ongeveer 100 uur, houdt daarnaast rekening met tijd voor reflectie en voorbereiding.

Investering 

De eigen bijdrage aan het programma is € 4.700,- excl. BTW. Dit is exclusief de accommodatiekosten die we zo laag mogelijk houden door de bijeenkomsten bij de deelnemende bibliotheken te organiseren. 

Aanmelden tot 1 september

Klik op onderstaande balk om naar het aanmeldformulier te gaan.


Meer informatie

Heb je vragen dan kun je met een van de projectleiders contact opnemen:

David Bull | Cubiss    | 06 460 16 335 | d.bul@cubiss.nl
Maaike Verhoeven  | Probiblio | 06 362 23 399 | mverhoeven@probiblio.nl
Marjolein Laninga  | Rijnbrink | 06 253 22 509 | marjolein.laninga@rijnbrink.nl