Lerend netwerk voor leiders

De bibliotheek is in transitie en jij geeft hier als leider – bestuurder, netwerkregisseur, manager –richting en vorm aan. Je deelt deze uitdaging met veel collega’s. Wil je samen leren, ontwikkelen en werken aan complexe strategische vraagstukken om zo de branche vooruit te helpen met je kennis, inzicht en ervaring?

Dit kan in het landelijke Lerend Netwerk dat SPN samen met leiderschapsinstituut de Baak heeft ontwikkeld. Eind 2019/ begin 2020 start de tweede lichting.

Datum:                                   Start 2e groep eind 2019/ begin 2020
                                               8 dagen verspreid over ruim een half jaar.
Tijd:                                        n.t.b.                 
Locatie:                                  verzorgd door deelnemers
Aantal deelnemers:               12-14

Voor wie

Voor bibliotheekdirecteuren/bestuurders en managers die voorop (willen) lopen in de transitie van de bibliotheek. Je voelt je verantwoordelijk voor de vernieuwings- en verbredingopgave en je hebt een sterke drive voor persoonlijke ontwikkeling. Vanuit je eigen praktijk heb je te maken met verschillende partijen in een divers maatschappelijk landschap en kun je complexe strategische vraagstukken inbrengen. Je houdt van nieuwe ervaring opdoen, kennis delen en elkaar inspireren, maar staat ook open voor feedback en verbetering. Ook na het programma blijf je investeren in het landelijk netwerk en wil je positief blijven bijdragen aan de transitie van de bibliotheek.

Programma

We bouwen voort op de waardevolle kennis en inzichten uit het Lerend Netwerk 1. Na een intakegesprek start je met een kick-off sessie. Vervolgens zijn er zeven ‘Lerend Netwerk’ bijeenkomsten waarin verschillende vormen van leiderschap aan bod komen; van persoonlijk leiderschap tot de rol van netwerkregisseur. Je hebt op verschillende momenten in het programma de mogelijkheid collega’s en netwerkpartners mee te nemen en mee te laten leren. Zo kun jij ook anderen mee laten profiteren van dit traject. Naast de sessies zijn er nog drie reflectielabs waarin je met je intervisiegroep en professionele begeleiding de voortgang bespreekt.

Investering

De eigen bijdrage is ca. € 4.900,- excl. BTW.
Dit is exclusief catering- en accommodatie kosten. Deze houden we zo laag mogelijk.

Meer informatie

Het programma is in samenwerking met De Baak ontwikkeld voor SPN door Cubiss, Probiblio en Rijnbrink. Het ontwikkelen van het Lerend Netwerk is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Provincie Noord-Brabant voor bibliotheekinnovatie toegekend aan Cubiss Brabant.

Voor meer informatie:https://www.stichtingspn.nl/lerend-netwerk-voor-leiders-van-bibliotheken/

Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij:

  • Marieke Hezemans (Projectleider/ Cubiss): 06-20960427/ m.hezermans@cubiss.nl

  • Maaike Verhoeven (Probiblio): 06-36223399 / mverhoeven@probiblio.nl

  • Marjolein Laninga (Rijnbrink): 06-25322509 / marjolein.laninga@rijnbrink.nl

Voor informatie over deelname, plaatsing en praktische zaken: Mail naar: info@bibliotheekcampus.nl


Annuleringsvoorwaarden(niet van toepassing)