Leergang Programmeren in de Bibliotheek

Programmeren in de bibliotheken en maatschappelijke organisaties is een vak. Maar waar leer je dat? De leergang Programmeren in de Bibliotheek helpt programmamakers met het ontwikkelen van goede maatschappelijke programma’s, door hen op weg te helpen en ruimte te bieden voor onderlinge uitwisseling.

Benieuwd naar de ervaringen van de eerste lichting? Lees hier bijvoorbeeld een gesprek met Rense Slings van Rozet en trainer en programmaontwikkelaar Evanne Nowak.

Datum:                      Februari 2023 - januari 2024 (10 dagen, eens per maand behalve in de zomer)
Tijd:                           9.00 - 17.00 uur
Locatie:                     afhankelijk van de deelnemers
Aantal deelnemers:  max. 16 per groep
Kosten:                     € 2.250,- per deelnemer

Programma

Het programma is gericht op het vergroten van inhoudelijke, creatieve, zakelijke en communicatieve competenties van de programmamaker. In het traject wordt inhoudelijke inspiratie nadrukkelijk in verbinding gebracht met de eigen werkpraktijk. Uit de cultuursector, waar programma maken al meer is ingebed, wordt vooral geput. Er is tijd om te kijken naar de eigen competenties en interessegebieden, en er wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van concepten, moderatie, het marketingaspect en (zakelijk) leiderschap. Gevraagd: eigen actieve inzet, onder andere het inbrengen van eigen casussen.

De Leergang is ontwikkeld in samenwerking met LUXLab.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvullende informatie

In de leergang werken de deelnemers aan hun competenties als programmamaker en aan eigen programmaplannen. De dagen zijn een mix tussen inspirerende sprekers en praktijk (intervisie, speeddates en meet-ups met andere culturele programmeurs). Ook is er op een aantal dagen ruimte om collega’s uit de eigen organisaties mee te nemen, omdat interne samenwerking cruciaal is voor het realiseren van programma’s. In principe is er vooral aandacht voor de persoon van de programmamakers in de Leergang, en zijn of haar verhouding tot het werkveld, de organisatie en de gemeenschap waarvoor wordt gewerkt.

De rol van programmamaker is in elke organisatie anders ingevuld. Weet je niet zeker wie te sturen? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen.

Aanmelden

Het programma is nog in ontwikkeling. Data en definitieve inhoud zijn nog niet bekend.
Het je belangstelling voor deze leergang, geef dit dan aan door het belangstellingsformulier in te vullen. We berichten je als er meer informatie is.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie:
Laurie de Zwart, adviseur Educatie, Cultuur en Samenleving
M: 0624463665 | E: laurie.dezwart@rijnbrink.nl

Voor vragen over plaatsing, deelname en overige praktische vragen:
Team Rijnbrink Campus
T: 0881970317 | E: campus@rijnbrink.nl