Introductiecursus creatief schrijven en leesplezier

Hoe ben je als leesconsulent van de Bibliotheek op school optimaal toegerust om creatief schrijven en leesplezier op school te bevorderen? Volg de online introductietraining van een Schoolschrijver (kinderboekenschrijver) en ervaar hoe je leerkrachten kunt inspireren en ondersteunen op het gebied van creatief schrijven en leesplezier.

Datum: 15 september, 24 september, 29 oktober, 10 november, 19 november
Tijd: Aanvang 14:00 uur, duur: 1,5 uur
Locatie: Online
Aantal deelnemers: min. 10 - max. 15 deelnemers

Voor wie?

Je werkt als leesconsulent in het primair onderwijs en wil je oriënteren op creatief schrijven in combinatie met lezen. 

Programma

De introductietraining Creatief schrijven en leesplezier is ontwikkeld door Stichting De Schoolschrijver.

In deze interactieve training maak je kennis met de visie en aanpak van De Schoolschrijver. Na afloop van de training ben je in staat zelf lessen te maken rondom lees- en schrijfonderwijs:

  • je ervaart door praktische oefening hoe lezen en schrijven elkaar versterken
  • je leert met welke werkvormen rondom geïntegreerd lezen en schrijven leerkrachten en leerlingen straks uit de voeten kunnen
  • je leert hoe je bekende en minder bekende kinderboeken koppelt aan leerzame schrijfopdrachten voor kinderen van groep 3 t/m 8
  • je krijgt tips en tools om blijvend bij te dragen aan leesplezier en schrijfmotivatie

Wie zich na deze introductietraining verder wil specialiseren in creatief schrijven, kan de training Creatief schrijven in de klas van vier dagdelen volgen. Cursisten ontvangen na het volgen van deze vierdelige cursus een nascholingscertificaat ‘Specialist Creatief schrijven primair onderwijs’. De Schoolschrijver heeft deze training samen met Mariet Lems ontwikkeld, auteur van Weten waar de woorden zijn.

Investering 

Deelname aan deze introductiecursus is gratis dankzij een subsidie van de KB en Stichting Lezen, vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school

Aanmelden

Klik op onderstaande balk op de datum van je keuze om je in te schrijven.


Meer informatie

De training vindt LIVE plaats via internet. Er is veel direct contact tussen schrijver en deelnemers. Je gaat zelf én met een groepje aan de slag (in de zogeheten ‘breakout-rooms’) en ontvangt persoonlijke feedback en tips van de schrijver.

Elke deelnemer heeft een laptop met internet, camera en microfoon nodig, maar ook pen en papier. 

Voor vragen over de training: Bibliotheek Campus info@bibliotheekcampus.nl 

Let op! Deze training werd eerder door Schoolschrijver Marlies Verhelst gegeven als Online inspiratietraining creatief schrijven en leesplezier.