IDO | Informatiepunt digitale overheid

Het programma Digitale Inclusie is in 2019 gestart. Daarbij werken de Koninklijke Bibliotheek, de Openbare Bibliotheken en Uitvoeringsorganisaties van de overheid samen om mensen met weinig digitale vaardigheden te ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid. In eerste instantie waren er acht Uitvoeringsorganisaties betrokken (de Manifestgroep), inmiddels worden het er steeds meer. Welke dat zijn leer je in deze e-learning.

Voor wie

Specifiek voor Frontofficemedewerkers uit de bibliotheek en medewerkers van het Informatiepunt Digitale Overheid.

Deze online module bereidt je voor op jouw rol bij het Informatiepunt digitale overheid. Bij dit informatiepunt help je laag digivaardige mensen informatie te vinden over hoe zij hun zaken kunnen regelen met de e-overheid. In de online module maak je kennis met de uitvoeringsorganisaties van de rijksoverheid. Je leert welke regelingen zij uitvoeren en hoe je snel informatie vindt op hun websites. Tevens leer je de doelgroep beter kennen, wat jouw rol is in het IDO en hoe je goed omgaat met de privacy van je klanten.

Je doorloopt de volgende hoofdstukken:

1. Inleiding
2. De doelgroep
2. Toegang tot de digitale overheid
3. CIZ, CAK, SVB en CBR
4. DUO, CJIB, UWV en de Belastingdienst
5. LBIO, Raad voor Rechtsbijstand, RDW en de Huurcommissie
6. Dienstverlening in de bibliotheek
7. Privacy in het IDO

Reken op een tijdsinvestering van in totaal ongeveer 6 tot 8 uur.

Deze e-learning is in opdracht van de KB ontwikkeld door SPN/Cubiss/Probiblio en Bibliotheek Netwerk Flevoland.

Investering

Gratis.

Klik op onderstaande balk om je aan te melden voor deze gratis module.

Voor meer informatie:
info@bibliotheekcampus.nl