Informatiepunt digitale overheid

Het programma Digitale Inclusie is in 2019 gestart. Daarbij werken de Koninklijke Bibliotheek, de Openbare Bibliotheken en Uitvoeringsorganisaties van de overheid samen om mensen met weinig digitale vaardigheden te ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid. In eerste instantie waren er acht Uitvoeringsorganisaties betrokken (de Manifestgroep), en inmiddels zijn dat er elf. Welke dat zijn leer je in deze e-learning.

Voor wie

Specifiek voor Frontofficemedewerkers uit de bibliotheek en medewerkers van het Informatiepunt Digitale Overheid.

Deze online module bereid je voor op je rol bij het Informatiepunt digitale overheid. Bij dit informatiepunt help je laag digivaardige mensen informatie te vinden over hoe zij hun zaken kunnen regelen met de e-overheid. In de online module maakt je kennis met elf uitvoeringsorganisaties van de rijksoverheid. Je leert welke regelingen zij uitvoeren en hoe je snel informatie vindt op hun websites.

Je doorloopt de volgende hoofdstukken:

1.Inleiding
2.Doelgroep
3.CIZ, CAK, SVB en CBR
4.DUO, CJIB, UWV en de Belastingdienst
5.LBIO, Raad voor Rechtsbijstand en RDW
6.Wegwijs in de digitale overheid
7.Dienstverlening in de bibliotheek.

Reken op een tijdsinvestering van in totaal ongeveer 6 uur.

Deze e-learning is in opdracht van de KB ontwikkeld door SPN/Cubiss.

Investering

Gratis.

Klik op onderstaande balk om je aan te melden voor deze gratis module.

Voor meer informatie:
info@bibliotheekcampus.nl