Expert talk over BTW-regels

Wanneer is een ontvangen subsidie vrijgesteld van BTW en wanneer niet? Hoe kan ik daar invloed op uitoefenen? En, wat zijn de regels met betrekking tot verhuur van ruimtes en BTW? Welke rol speelt het ‘educatieve karakter voor jongeren’ hierbij? Na deze expert talk heb je praktische handvaten die je meer inzicht geven in de wereld van de BTW.

Datum:                       woensdag 14 april 2021
Tijd:                           13.30 - 16.00 uur
Locatie:                      Online (webinar)
Aantal deelnemers:   min. 8

 

Programma

Een antwoord op de genoemde BTW vragen is niet zwart-wit. Inzage in bijvoorbeeld wettelijke vereisten en bijzonderheden kan je daadwerkelijk geld opleveren. Een andere beschrijving in de beschikking van de subsidie kan namelijk al consequenties hebben voor het van toepassing zijnde BTW regime.

Gerenommeerd BTW specialist Carola van Vilsteren (https://www.btwadvies.com/) praat ons tijdens deze expert talk bij over de aandachtspunten en maakt het direct toepasbaar met praktische adviezen, tips & tricks. Ze gaat in op de alledaagse praktijk van de brede maatschappelijk educatieve Bibliotheek. De diverse inkomsten en uitgavensoorten zal zij hierbij behandelen, onder andere met behulp van diverse beslisbomen (door Rijnbrink samen met Carola van Vilsteren ontwikkeld). Er is voldoende ruimte voor vragen.

Aanvullende informatie

Deze expert talk is bedoeld voor bibliotheekdirecteuren en/of financieel medewerkers van de Bibliotheek en cultuurinstellingen. Voel je vrij ook je contactpersoon van de gemeente of subsidie-verstrekkende instantie uit te nodigen voor deze expert talk. Het juist (volgens de fiscale regels) opstellen van een subsidie-aanvraag en de beschikking is immers een kwestie van goed samenspel.

De kosten van deze expert talk bedragen € 69,- p.p. excl. BTW. Voor medewerkers van bibliotheken en culturele instellingen in Overijssel en Gelderland is deelname kosteloos. Na afloop worden hand-outs toegestuurd. Deze expert talk werd eerder verzorgd op 4 september 2020. Lees hier de ervaringen van de deelnemers van toen.

Aanmelden

Je kunt je voor dit programma tot en met 2 april aanmelden.

 

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie:
Margreet Smit, Projectleider
M: 06 83 13 62 78 | E: margreet.smit@rijnbrink.nl

Voor vragen over plaatsing, deelname en overige praktische vragen:
Team Rijnbrink Campus
T: 088 19 70 317 | E: campus@rijnbrink.nl