Digistart voor het kind op de basisschool (4-12 jaar)

Een wereld zonder internet hebben kinderen nooit gekend. Kinderen groeien op in een mediarijke samenleving vol met nieuwe technologieën die elkaar razendsnel opvolgen. Maar dat betekent niet dat ze daarmee automatisch goed kunnen omgaan. Ouders, scholen, gemeenten en bibliotheken zullen de handen hiervoor ineen moeten slaan.

Voor wie

Specifiek voor lees(media)consulenten uit de bibliotheek. En kan ook interessant zijn voor front-office medewerkers.

De e-learning helpt je om je een goed beeld te vormen van de moderne mediaomgeving en de rol die de bibliotheek heeft op het vlak van mediaopvoeding voor het basisschoolkind. Je maakt onder andere kennis met bronnen die betrouwbare informatie bieden over het onderwerp. En je leert bronnen kennen waarop je geschikte media voor jonge kinderen kunt vinden.

De online training bestaat uit vijf onderdelen:
1.    Kennismaking
2.    Mini-college
3.    Introductie bronnen
4.    De rol van de bibliotheek
5.    Samenwerkingspartners

Reken ongeveer 60 minuten voor de e-learning, exclusief de verwerkingsopdrachten.

De e-learning ‘Digistart voor het kind op de basisschool’ is ontwikkeld door het Nederlands Jeugdinstituut en Cubiss. In opdracht van de Koninklijke Bibliotheek.

Investering

Gratis.

Je kunt je aanmelden via deze link.

Voor meer informatie: M&DMarketingenEducatie@KB.nl