Hoe word ik een activerende trainer?

Wil jij je trainingen voor professionals en ouders/ vrijwilligers van scholen en kinderdagverblijven meer impact geven? In deze training krijg je hiervoor handvatten en antwoorden om de belangrijke sleutelfiguren binnen de leesbevordering te inspireren en activeren. Hoe zorg je dat je training méér interactief wordt? Hoe zorg je dat je training impact heeft? Hoe maak je goede keuzes voor werkvormen? Hoe presenteer en begeleid je op prikkelende wijze? Hoe kun je positief omgaan met weerstand? Hoe sta je voor de groep? Hoe ga je de dynamiek met de groep aan?

Datum:                      5 april, 10 mei, 7 juni 2023
Tijd:                           09:30 tot 16:30 uur
Locatie:                     Seven | Utrecht
Aantal deelnemers:  Min. 10 - max. 15

Nb naast de drie lesdagen is er ruimte voor 30 minuten individuele begeleiding online.

Voor wie?

Leesconsulent BoekStart en de Bibliotheek op school die voor professionals van scholen en kinderdagverblijven en/of voor ouders workshops of trainingen geven.

Een lezing, voorlichting of demonstratie is regelmatig ‘éénrichtingverkeer’. Je doet je ding en moet maar afwachten wat deelnemers ermee gaan doen. In deze training leer je hoe je de volwassen deelnemers meer eigenaar maakt van het leerproces. Je leert meer interactief werken. Je activeert en zorgt voor impact. Je wordt stap voor stap meegenomen in het proces van ontwerpen, werven en intake, uitvoeren en opvolgen. Naast theorie en interactieve opdrachten zie je de trainer toepassen wat hij je leert, hij ‘leeft’ het voor. Aan het einde van deze training heb jij een workshop of training ontworpen of vernieuwd!

Ontwerpproces:

• Dan onderzoek je wat belangrijk is voor je deelnemers. Vervolgens maak je een ruwe eerste opzet.
  • Je krijgt inzicht in didactiek en methodiek voor volwassenen. Je leert hoe je een goede opbouw kunt maken. Je maakt je definitieve ontwerp.De inhoud heb je min of meer.
  • Je leert hoe je de werkvormen kiest, die voldoende afwisseling bieden, die passen bij de omstandigheden, die ondersteunen wat je wilt beteriken en de deelnemers actief en betrokken maken.
  • Je leert wat er voor nodig is om een betere begeleider te worden. Hoe kun je boeiend presenteren? Hoe verleid je deelnemers om zelf actief te zijn? Hoe kun ze laten ervaren, nadenken en reflecteren. Welke leerbehoeften hebben de professionals vanuit hun praktijk? Welke leerstijlen zijn er in de groep? Je leert strategieën om deelnemers prikkelend te begeleiden. En je leert hoe je om kunt gaan met weerstand.
  • De laatste stap is evalueren en opvolgen. Hoe krijg je goeie informatie over hoe je training ‘ontvangen’ is? Is dat aanleiding om iets aan te passen voor een volgende keer? Hoe kun je monitoren wat de deelnemers er in de praktijk mee doen? Is dat wellicht aanleiding voor een vervolg aanbod?

De training wordt verzorgd door:

Ton Kemp heeft zelf ruim 21 jaar ervaring in het geven van trainingen en workshops in diverse onderwerpen. Hij geeft samen met Mirjam van Zaalen de training ‘Van Uitvoerder Naar Gesprekspartner’. Zijn training ‘Bouwen en Borgen van Onderwijs Relaties’ (over zakelijke afspraken op een relationele prettige wijze tot stand brengen) vind je elders op de bibliotheekcampus.

Investering

De eigen bijdrage is € 1125,-

Door op onderstaande balk te klikken kom je bij het inschrijfformulier

Mail voor inhoudelijke vragen naar: opleidingen@debibliotheekopschool.nl.
Voor informatie over deelname, plaatsing en praktische zaken mail naar: info@bibliotheekcampus.nl

Certificering

Je ontvangt een certificaat als je 100% aanwezig bent geweest en de voorbereidingsopdrachten goed hebt uitgevoerd.

Annuleringsvoorwaarden